Teach & Study

Скільки б ти не жив, усе життя слід навчатися (Сенека)

30-та річниця Дня числа Пі

Сьогодні, 14 березня, у всьому світі відзначають неофіційне свято любителів математики в честь математичної константи — числа Пі.

Число Пі – математична постійна, рівна відношенню довжини кола до її діаметру. Позначається буквою грецького алфавіту «π».

Світовий рекорд із запам’ятовування знаків числа Пі після коми належить 21-річному індійському студенту Раджвиру Міна (Rajveer Meena), який у березні 2015 року відтворив 70 000 знаків після коми за 9 годин 27 хвилин.

Саме ж свято придумав у 1987 році фізик із Сан-Франциско Ларрі Шоу, який помітив, що в американській системі запису дат (місяць / число) дата 14 березня — 3/14 — і час 1:59:26 збігається з першими розрядами числа π = 3,1415926… Зазвичай святкують в 1:59:26 дня (в 12-годинний системі), але ті, хто дотримуються 24-годинний системи, вважають, що в цей момент час 13:59, і воліють відзначати свято вночі. В цей день читають хвалебні промови на честь числа Пі, його ролі в житті людства, малюють антиутопічні картини світу без π, печуть і їдять «пи-ріг» («Pi pie») із зображенням грецької букви «пі» або з першими цифрами самого числа, п’ють напої і грають в ігри, які починаються на «пі», вирішують математичні головоломки і загадки, водять хороводи навколо предметів, пов’язаних з цим числом. Примітно, що в цей же день народився Альберт Ейнштейн — творець теорії відносності і помер Стівен Хокінг — видатний фізик-теоретик.

ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ

Сьогодні, 06.02.2018, у світі відзначають Міжнародний день безпечного Інтернету.
Міжнародний день безпечного Інтернету (Safer Internet Day) був заснований Єврокомісією у 2004 році й традиційно святкується у перший вівторок лютого.
Дивись відеоматеріал “Безпечний Інтернет”

Олімпіади – 2017

Вітаємо призерів районного етапу учнівських олімпіади з інформатики:
інформатика (програмування)
Чучко Олександр, учень 9-А класу ХГ № 169 (ІІІ місце)
Хамінов Ілля учень, 9-Б класу ХГ № 169 (ІІІ місце)

інформаційні технології
Чучко Олександр, учень 9-А класу ХГ № 169 (ІІ місце)
Хамінов Ілля, учень 9-Б класу ХГ № 169 (V місце)

Година коду для кожного учня (code.org)

Конкурс “Година Коду” для вчителів та учнів. У рамках тижня комп’ютерних наук, а саме з 4 по 10 грудня, відбудеться ініціатива #ГодинаКоду.
Година Коду є глобальним заходом, який залучає десятки мільйонів учнів у більш, як 180 країнах світу. Кожен може організувати заходи в рамках Години Коду. Одно-годинний курс доступний більш, як 45 мовами. Без попередніх вимог. Для всіх віком від 4 до 104.

Вітаю зі святом!

Зі святом вас, дорогі педагоги, з Днем вчителя!
Нехай кожен день ваш буде наповнений посмішками, квітами, правильними відповідями і відмінними оцінками учнів, вашими творчими ідеями і яскравими талантами, мудрістю і натхненням, радістю і любов’ю, душевним спокоєм і простим щастям!

Увага! Конкурс “Бобер-2017”

Міжнародний конкурсу з інформатики та комп’ютерної вправності Бобер-2017.

Десятий конкурс відбудеться 12-14 листопада 2017 року.
До участі запрошуються учні 2-11-х класів.
Демоверсію конкурсу 2016 року  додано у “Архів завдань”.  Обов’язково використайте її при підготовці до наступного конкурсу.
“Архів завдань”
Бажаючих зареєструватися на конкурс ми чекаємо до 20 жовтня
(ХГ № 169, каб. 18, 19)

Вітаю з початком нового навчального року!

1 ВЕРЕСНЯ — День знань — особливе свято!
Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись відгукується на заклик першого дзвінка! У цей день від всієї душі хочеться побажати успіхів у навчальному процесі та щоб новий навчальний рік приносив тільки приємні враження!

Якими мають бути п’ятикласники

П’ятикласники!!!

Ще одна сходинка, яку мають подалати діти разом зі своїми турботливими батьками переходячи до п’ятого класу. Тому батькам раджу звернути увагу на особливості п’ятикласника, які виділяють педагоги.

П’ятикласник має:

  • вміти спілкуватися з однокласниками, мати свою думку і формувати її з урахуванням думки інших, вміти підтримувати стосунки;
  • вміти правильно розподіляти і планувати свій час, проявляти самостійність в своїх справах і в разі необхідності звертатися за допомогою дорослих;
  • намагатися вчитися, прагнути опановувати знання, вміти займатися самостійно;
  • вміти дружити, мати постійного друга, спілкуватися з хлопчиками і дівчатками, самостійно вирішувати конфлікти;
  • мати постійні обов’язки вдома, виконувати їх без нагадування, допомагати батькам;
  • вміти спілкуватися з продавцем, лікарем і т.д.;
  • вміти передбачати наслідки своїх дій, робити безпечний, правильний вибір.

День вишиванки

18 травня 2017 року учні та викладачі ХГ №169 долучилися до святкування Дня вишиванки.

В цей день проводяться класні виставки присвячені українській вишиванці, тематичні заходи.
Уроки інформатики сегодня теж були тематичними: учні 3-х класів створили чудові та яскраві мультимедійні презентації на тему: “Україна вишивана”.